Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Στην περιοχή της Αττικής το 1979 λιγοστοί Κοκκινοπλίτες πού είχαμε κάποια επικοινωνία μεταξύ μας συγκεντρωθήκαμε με σκοπό να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν περσότερους συνπατριώτες μας και να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο που θα αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο στην πολυπληθή περιοχή της Αττικής.

Στο σπίτι του ιατρού Βασίλη Δημάδη την 12η Ιουνίου του 1979 υπεγράφη από τα ιδρυτικά μέλη η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Συλλόγου μας με την ονομασία :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Αθηνών "Ο Όλυμπος"


ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ :

ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ, ΚΩΝ|ΝΟΣ ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΖΑΚΛΑΡΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙΜΑΚΑΜΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙΜΑΚΑΜΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΚΑΙΜΑΚΑΜΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΣ, ΚΩΝ|ΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ , ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΙΠΕΡΗΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΔΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΑΦΥΛΛΟΥ , ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΜΠΟΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΖΙΚΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΙΓΚΑΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ.

Με την έγκριση του καταστατικού από το πρωτοδικείο Αθηνών με αριθμό 2120/1979 συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους : Βασίλειο Δημάδη πρόεδρο, Κων/νο Παπαβασιλείου –Λογγίδη Ανιπρόεδρο, Γεώργιο Μέγα Γενικό Γραμματέα, Αθανάσιο Πιπέρη Ταμία, Γεώργιο Παπαζήση, Σπύρο Γκόλτσιο και Γεώργιο Καζακλάρη ως μέλη.

Ο Βασίλης Δημάδης εξελέγη πρόεδρος και από τις αρχαιρεσίες της 27/4/80 και στην θέση του Θάνου Πιπέρη ως ταμία ανέλαβε ο Κώστας Καμάκας καθώς επίσης και από τις αρχαιρεσίες της 5/5/83 όπου στην θέση του Γ. Καζακλάρη εξελέγη η κ. Μαίρη Δημάδη- Λειβαδά ,και διετέλεσε πρόεδρος μέχρι τις 27/4/87 οπότε πρόεδρος εξελέγη και μέχρι την 12/5/91 ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Μπουροζίκας. Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Δημήτης Αλεξίου, Γεν. Γραμματέας ο Γιώργος Μέγας ,ταμίας ο Ηλίας Κατσίμπουρας ,και μέλη ο Δημήτης Τριανταφύλλου ,ο Θωμάς Καϊμακάμης και ο Γιάννης Νικόλτσιος.

Από τις 12/5/91 και μέχρι τις 7/12/97 για δύο τριετίες πρόεδρος διετέλεσε ο εργολάβος οικοδομών κ. Αθανάσιος Καϊμακάμης . Στό πρώτο με αντιπρόεδρο τον Γιάννη Μέγα,Γενικό Γραμματέα τον Ηλία Κατσίμπορα, ταμία τον Θανάση Γκόλτσιο και μέλη τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, τον Παύλο Τσακίρη και τον Θωμά Καϊμακάμη ενώ στη δεύτερη αντιπρόεδρος διετέλεσε η Μαρία Μπουροζίκα- Γκιάτα, Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Καϊμακάμης και ταμίας ο Βασίλης Γιαμούζης

Στις 7/12/97 Πρόεδρος του Συλλόγου εξελέγη και επανεξελέγη διαδοχικά και είναι πρόεδρος και στο σημερινό ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη τον Μάιο του 2011, ο Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τεχνικός Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων κ. Βασίλης Γκόλτσιος.

Αντιπρόεδος ο Γιώργος Μέγας, Γενικός Γραμματέας ο θωμάς Καϊμακάμης, ταμίας ο Βασίλης Γιαμούζης και μέλη ο Βασίλης Δημάδης, η Άννα Τριαναφύλλου και ο Θανάσης Κουκουβίτης .

Ο αντιπρόεδρος και τα μέλη μετά την δεύτερη θητεία παραχώρισαν τις θέσεις τους αντίστοιχα στους Γιάννη Μέγα, Φανή Φουστιέρη και Γιώργο Καζακλάρη ενώ παρέμειναν στις θέσεις του Γενικού Γραμματέα ο Θωμάς Καϊμακάμης και ο Βασίλης Γιαμούζης μέχρι τις εκλογές του Μαϊου του 2011.


Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Αθηνών "Ο Όλυμπος"


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος στα 32 χρόνια ζωής του μέχρι σήμερα έχει επιδείξει αξιοζήλευτη δραστηριότητα με την προώθηση και υλοποίηση των σκοπών και των στόχων που οδήγησαν το 1979 τους πατριώτες μας στην ίδρυσή του.

Οι Κοκκινοπλίτες των Αθηνών και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους με τις καθιερωμένες και καλά οργανωμένες εκδηλώσεις τους Συλλόγου.


Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Αθηνών "Ο Όλυμπος"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Βασίλειος Γκόλτσιος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Μέγας

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Απόστολος Γαιτάνης

ΤΑΜΙΑΣ : Παύλος Τσακίρης

ΑΝΑΠΛΗΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Νικόλαος Μαλτζάρης

ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΙΣ : Ηλίας Φουστιέρης

ΜΕΛΟΣ : Ιωάννης Ανανιάδης